Busselskaber åbner sæson med umulige køreplaner

En stikprøve foretaget af Jyllands-Posten Derhjemme viser, at flere af de store busrejseselskabers køreplaner for skiture er lagt, så tidsplanen kun kan holdes, hvis hastigheden overskrides.
Det gælder for eksempel Nortlander, hvis køreplan viser, at de 78 km på opsamlingsturen fra Aalborg til Randers klares på 50 minutter. Også de to Østergaard-rejseselskaber Ski & Rejser og Pist’ase Ski præsenterer for optimistiske køreplaner på denne strækning.
Forbrugerrådets trafikpolitiske medarbejder Claus Jørgensen kalder en sådan fartplan for falsk markedsføring. Der er indbygget en forsinkelse, hvis færdselsloven skal overholdes. “Forbrugeren køber en rejse under forudsætninger, der er umulige at indfri,” siger han.
Hos Nortlander erkender direktøren, Michael Jensen, at køreplanen ikke holder, og at de rejsende derfor må acceptere forsinkelser. “Normalt er der ikke folk ved alle opsamlingssteder, og køreplanen er derfor lagt, så bussen ikke skal holde og vente et sted, fordi bussen er forud for køreplanen,” siger Michael Jensen. Også Ski & Rejser-direktør, Kent Østergaard,  forklarer, at køreplanen er lavet, så bussen ikke skal holde og vente, fordi den kommer for tidligt til et stop.
Thorkild Højvig, formand for busfraktionen under Danmarks Rejsebureau Forening, undrer sig over, at skirejsebureauer markedsfører sig på et grundlag, som ikke kan overholdes og køber ikke forklaringen, at den forklaring: “forbehold for, at bussen kan være forsinket, er fint. Men når oplægget i køreplanen ikke hænger sammen, holder den undskyldning ikke,” siger han.
(Jyllands-Posten Derhjemme 01.12.2005)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.