Easyjet og Airbus går den miljørigtige vej

Ifølge Bloomberg sætter Easyjet og Airbus nu ind for at skåne miljøet. Verdens største flyproducent, Airbus, sigter efter en reduktion på 50 pct. af CO2-udslippet fra selskabets maskiner i 2020, hvilket skal hjælpe luftfartsindustrien i kampen mod forurening. Adm. direktør for Airbus, Louis Gallois, fortæller, at selskabet vil øge sin investering i forskning og udvikling med 25 pct. frem mod 2020 for at nå dette mål.

Airbus’ indsats bakkes op af EU, der i øjeblikket arbejder på et forslag om at investere 1,6 mia. euro i forskningsinitiativer, der skal gøre fly mindre forurenende og støjende. Udgiften skal bæres halvt af EU og halvt af de store spillere i luftfartsindustrien som Airbus og motorproducenten Rolls Royce.
EU håber med forslaget at kunne reducere CO2-udslippet med 40 pct. og kvælstof med 60 pct. Easyjet vil dog have tingene til at gå endnu hurtigere. Selskabet vil have fly med 50 pct. bedre brændstofeffektivitet fra 2015, ifølge administrerende direktør i Easyjet, Andy Harrison.

(Børsen, den 15. juni, 2007)

Skrevet af