Danskere er rejselystne trods advarsler

I 2006 lagde Muhammedkrisen en dæmper på danskernes rejselyst, men nu tager rekordmange danskere igen til lande som Egypten og Tyrkiet.
”De mellemøstlige lande er tilbage i det leje, de var i for et par år siden. Vi har mange udsolgte fly til Egypten i julen, ligesom Tyrkiet atter trækker danskere til. Allerede i sommer rykkede Tyrkiet, og vi har god efterspørgsel på rejser til Tyrkiet til sommer,” siger Jan Vendelbo, formand for Rejsearrangører i Danmark, der repræsenterer 13 af de største danske rejseselskaber.
Eksempelvis har Apollo Rejser i november i år solgt cirka 5.000 vinterrejser til Egypten mod bare 1.800 i november sidste år.

Udenrigsministeriet skriver om rejser til Egypten, at ”risikoen for terror fortsat er meget aktuel. Rejsende opfordres derfor til at udvise den største agtpågivenhed”. Det holder dog ikke danskerne tilbage.
Derudover blev rejsevejledningen til Tyrkiet for nyligt skærpet, så danskere også her skal være særligt opmærksomme, fordi PET 11. november anholdt en person, som har opfordret til kidnapning af danskere i Tyrkiet.

(Politiken, d. 28. november, 2007)

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.