Lufthavns-formand vil sikre sund udvikling

Bestyrelsesformanden for Københavns Lufthavne Henrik Gürtler har fået travlt med at mægle i et uhørt opgør mellem lufthavnens nye storaktionær Macquarie Airport og den danske stat.

Macquarie Airports bombastiske indtog i Kastrup Lufthavn, får staten, som næststørste aktionær, til at frygte et fokus på kortsigtede gevinster på bekostning af den langsigtede udvikling af lufthavnen og regionen.

Særligt Macquarie Airports’ indsættelse af fem af selskabets egne folk i den seks mand store bestyrelse for Københavns Lufthavne fik, som noget ganske usædvanligt, repræsentanter fra Finansministeriet til, på vegne af staten, direkte at modsætte sig sammensætningen på en ekstraordinær generalforsamling.

Men bestyrelsesformand Henrik Gürtler afviser frygten med henvisning til, at han selv er garant for en fortsat sund udvikling af lufthavnen.

(Berlingske Tidende 9.2. 2006)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.