1.822.000 besøgte Nationalmuseet og slottene

1.099.628 besøgte Nationalmuseets udstillingssteder, mens 722.738 besøgte De Kongelige Slotte, som siden 1. januar 2016 har været en del af Nationalmuseet.

Dermed havde Nationalmuseet et samlet besøgstal for 2016, der ligger under rekordåret 2015 med 1.378.294 gæster, mens De Kongelige Slotte har haft 174.623 flere gæster end i 2015, da 548.115 besøgte slottene.

Nationalmuseet indførte i 2016 entré til en række udstillingssteder. Det førte til en forventet tilbagegang, som dog langt hen ad vejen opvejedes af besøgsrekorder i Kongernes Jelling og Trelleborg, og at De Kongelige Slotte ligeledes havde fremgang.

Nationalmuseets direktør Per Kristian Madsen: ”Vi havde forudset, at entré ville give færre gæster. Nationalmuseet må hele tiden sikre, at driften hænger fornuftigt sammen. Med indførelsen af entré har vi skabt mulighed for et fortsat højt niveau inden for forskning og formidling”.

Direktøren glæder sig over, at Det Kongelige Festkøkken åbnede på Christiansborg Slot, og at Kronborg Slot markerede 400 året for William Shakespeares død med Hamlet Live og en lang række Hamlet-aktiviteter.

Også 2017 bliver et begivenhedsrigt år med åbning af udstillinger. 20. januar åbner vandreudstilling om flygtninge på Tøjhusmuseet. Den skildrer den lange vej til Danmark og rummer flygtningenes egne genstande og fortællinger. Den 28. januar åbner dronning Margrethe årets udstilling af danefæ, som viser de bedste fund fra 2016.

På Christiansborg Slot markeres salget af De Vestindiske Øer med en udstilling med Peter von Scholtens møblement, mens der på Nationalmuseet kommer en permanent udstilling, der fortæller de mere mørke kapitler af historien om Danmark som kolonimagt og slaveriets skæbner.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.