1.981.252 benyttede CPH i januar

I Københavns Lufthavn steg trafikken i januar med 5,6% sammenlignet med januar sidste år. Det betyder, at 104.208 flere end i samme måned sidste år benyttede lufthavnen.

Europa-trafikken steg med 5,4% og den interkontinentale trafik med 5,5%: “Vores internationale trafik er vokset markant de senere år. Sidste år åbnede 22 nye ruter. Danmark er blevet et populært rejsemål for turister, og netop den lette adgang med mange ruter og mange afgange gør det let at komme hertil.,” siger Thomas Woldbye, adm. direktør i Københavns Lufthavn.

Indenrigstrafikken voksede med 7,3%, hvilket især blev trukket af en vækst på 13,5% på ruten mellem Aalborg og København: “Indenrigstrafikken er vigtig for Københavns Lufthavn fordi det gør det let at komme fra alle dele af Danmark og via CPH med en af vores 165 ruter. Derfor har vi fokus på at udvikle indenrigstrafikken,” siger Thomas Woldbye.

“Indenrigstrafikken er med til at sikre, at de mange turister, der kommer til København, også let kan komme til f.eks. Bornholm eller Nordjylland. Trafikken til Sønderborg er i januar steget med 34%, ligesom der var 11,9% flere rejsende mellem Midtjylland og København.”

I januar var London den største destination med 180.185 rejsende – 7,0% flere end januar sidste år.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.