1 ud af 10 danskere kommer til skade på skiferien

Skønsmæssig kommer op mod hver 10. danske turist til skade på skiferien, de hyppigste skader er knæskader, skader på ankler, fingre, ryg og skuldre. En skiskade er en kedelig og brat afslutning på en skiferie, og efterspillet kan blive en særdeles bekostelig affære, hvis man ikke har tegnet en rejseforsikring.

Det oplyser assistancekoordinator fra Europæiske ERV Theresa Adriansen, som råder alle skiglade danskere til at tegne en privat rejseforsikring.

 

”Man skal være opmærksom på, at den offentlige sygesikring ikke længere dækker hjemtransport til Danmark. Siden 1. januar 2008 har danskere uden en rejseforsikring selv skulle betale alle omkostninger til hjemtransport,” siger hun.

 

Private Rejseforsikringsselskaber har taget højde for, at sygesikringen ikke dækker hjemtransporten og tilbyder derfor en privat forsikring, der både indeholder assistance til – og dækning af hjemtransporten.

 

”En hjemtransport på båre koster i gennemsnit 20.000 kr., men sagtens kan blive dyrere – afhængig af skadernes omfang,” siger Theresa Adriansen.
Udgifter til et ambulancefly kan hurtigt koste over 100.000 kr.

 

Skrevet af redaktionen