10,3 millioner til turisme i landdistrikter

museum_med_skbeErhvervsminister Brian Mikkelsen har givet tilsagn til 30 turismeprojekter i landdistrikterne for samlet 10,3 millioner kroner.

”Turisme bidrager til vækst og beskæftigelse i alle dele af Danmark. Med de 10,3 millioner kroner ønsker regeringen og aftaleparterne bag planlovsaftalen at løfte udviklingen af turismen i landdistrikterne, så vi får bedre turistoplevelser. Initiativet er en del af en national turismestrategi, hvor vi ønsker at udnytte de vækstpotentialer Danmark og landdistrikterne har”, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Flere projekter har fokus på mindre aktører, som skal give turisterne et bredere udbud af oplevelser. Det gælder bl.a. cykel- og outdoor turisme, gastro turisme, kultur turisme, tilbud til personer med funktionsnedsættelser, temaevents og strategisk destinationsudvikling.

En del af projekterne bygger på samarbejde mellem aktører, der i fællesskab vil løfte lokale potentialer og starte fælles markedsføring – for eksempel et projekt, der vil udvikle turismen omkring lokale kalkgruber og flagermus ved Viborg.

Erhvervsministeren har også givet tilsagn om støtte på 2,6 millioner kroner til 13 projekter på de danske småøer. Flere af projekterne har fokus på turisme.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.