118 daglige Emirates-fly til Europa

Emirates_B777-300ER_A6-EBDMed de seneste udvidelser på sine Europa-ruter er Dubai-selskabet oppe på 118 daglige fly. Det betyder mindst 41.000 udbudte flysæder – hver dag.

Siden Emirates i 1987 begyndte at flyve på Europa – premiereruten var London Gatwick – er det bare gået én vej. I dag har selskabet ruter til 38 lufthavne i 21 lande i Europa, herunder Rusland.

”Og vi har nu 118 daglige flyvninger til de lufthavne, vi foreløbig betjener i Europa,” sagde Thierry Antinori, vicepræsident i Emirates med titel af kommerciel direktør, i går under den igangværende store rejsemesse ITB i Berlin. Kæmpemæssige ITB har over 10.000 udstillere fra 180 lande.

Emirates bruger bl.a. Airbus A380’ere på en række ruter til Europa. Flyet har ca. 500 passagersæder – men Emirates flyver også til Europa med mindre fly. F.eks. betjenes den daglige rute til Københavns Lufthavn med selskabets næststørste flytype, Boeing 777-300ER, med plads til 428 passagerer.

Sættes det gennemsnitlige antal flysæder på Emirates 118 daglige flyvninger til Europa konservativt til 350, betyder det, at Emirates dagligt tilbyder over 41.000 flysæder på Europa-ruterne. Eller ca. 15 mio. om året.

Storbritannien er Emirates største marked i Europa, fulgt af Tyskland. Emirates vil gerne have flere flyvninger til Tyskland, men er som de andre store Gulf-selskaber, Etihad og Qatar Airways, ramt af begrænsninger på kun at måtte betjene fire lufthavne i Tyskland.

”Vi ville også gerne åbne på Stuttgart og Berlin,” sagde Thierry Antinori på ITB. Han blev for et par år siden hentet fra topjob i Lufthansa til sit nuværende hos Emirates.