12 turister dræbt ved ’fejl’ i Egypten

Pyramider egyptenEgyptiske sikkerhedsstyrker har dræbt 12 mexicanske turister og deres egyptiske guider ved en misforståelse i et ørkenområde i det vestlige Egypten. Yderligere 10 blev kvæstet og indlagt på hospital.

Mexicos president Enrique Peña Nieto fordømmer angrebet mod turisterne og kræver en officiel forklaring.

Fire terrænbiler med mexikanske turister blev beskudt i ørkenen i troen på, at der var tale om radikale jihadister, oplyser Egyptens indenrigsministerium, der fortæller, at misforståelsen skete under hærens og politiets fælles operation mod terrorister i Wahat i den vestlige ørken, som er lukket for turister.

Hæren beretter, at man sidste uge dræbte over 50 jihadister i samme område.

Turisme er en af Egyptens vigtigste indtægtskilder, selv om turisternes antal er mindsket kraftigt på grund af vold og politisk usikkerhed. Omkring 10 millioner turister besøgte Egypten sidste år mod 15 millioner året før, skriver travelreport.se.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.