Billund Lufthavn stormer frem

Et døgn før halvårsskiftet var der gået godt 192.000 passagerer terminalerne i Billund Lufthavn, og noget tyder på, at antallet af passagerer kommer tæt på 200.000 i juni måned. Det svarer til en fremgang på 40.000 passagerer.
Anders Nielsen, fungerende lufthavnsdirektør i Billund Lufthavn, fortæller, at antallet af chartergæster topper med en fremgang på knap 30 procent eller 23.000 passagerer. Billund Lufthavn havde i første halvår af 2003 i alt 770.000 passagerer mod ca. 870.000 i første halvdel af i år.
”Mange undlod at tage på ferie sidste år på grund af frygt for terror. Så de positive chartertal skyldes “opsparet ferie” samtidig med, at folk også har fået flere penge mellem hænderne,” siger Anders Nielsen.
Samtidig er flere luftfartsselskaber klar med nye ruter ud fra Billund Lufthavn. Senest har lavprisselskabet Sterling åbnet en direkte rute fra Billund til Alicante i Spanien.
”Mange jyder og fynboer fløj til Alicante via Kastrup. Det fik os til at undersøge behovet for en direkte rute fra Billund. Vi er i gang med at kigge på fremtiden, og her er Billund bestemt med i kapløbet om nye lavprisruter,” siger Stefan Vilner, som er kommerciel direktør i Sterling.
Det privatejede luftfartsselskab Sun-Air of Scandinavia kigger også på nye ruter ud fra Billund.
”Vi har en god belægning på vores rute mellem Billund og Oslo. Og salget af flybilletter til Manchester, Edinburgh og Stockholm går også godt. Kan vi få de rigtige slots, kommer der mindst en ny rute inden for relativ kort tid,” siger Kristian Tvergaard, underdirektør i Sun-Air.
Maersk Air har også oplevet en stigning i antallet af passagerer ud fra Billund Lufthavn.
”Vores nye koncept har betydet flere passagerer i flysæderne, svarende til en fremgang på mere end 20 procent, og det er faktisk fordelt pænt ud på alle vores ruter,” siger Per Brinch, informationschef i Maersk Air. Maersk Air har i dag 11 ruter ud af Billund.(Vejle Amts Folkeblad)

Skrevet af