130.000 kr. for et UK-visum

Baggrunden er, at det varer utroligt længe at få indrejsetilladelse ad de normale kanaler, hvilket for eksempel har betydet, at blandt andre visumpligtige folk i showbusiness og forretningsfolk i den tunge klasse, har måttet opgive deres arrangementer og forretningsaftaler i England, fordi de ikke har nået at få visum i tide, skriver epn.dk.

 

Ifølge avisen The Guardian er det især gæster fra Pakistan, som må stå meget længe i visum-kø’en, og det har blandt andet betydet, at en kendt pakistansk rockstjerne har måttet opgive sin planlagte tur til England.

 

Men nu får de rige mulighed for at komme udenom køen – hvis de vil betale 15.000 pund – 130.000 kroner – for det. Tilbudet går ud på, at ansøgerne får besøg af en medarbejder, som sikrer udfyldelse af dokumenter, tager fingeraftryk og indhenter de nødvendige oplysninger, hvorefter sagen lynbehandles.

Men også andre kommer til at betale mere. Familier, der ønsker indrejsetilladelse til et ældre familiemedlem skal i fremtiden af med 14.400 kroner for et visum, hvilket er tre gange så meget som hidtil. Det forhøjede gebyr forklares med, at ældre mennesker koster samfundet dyrt i pleje.

 

Standardgebyret for et visum til folk, der vil slå sig ned i Storbritannien, stiger med 10% til 5.500 kroner.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.