Rekordoverskud i Icelandair

Det privatejede islandske flyselskab Icelandair har med regnskabet for 2004 leveret sit hidtil bedste resultat med et rekordoverskud før skat på 380 mio. kr. efter en omsætning på 4 mia. kr. Indtil nu har resultatet fra 2002 været selskabets bedste – det lå på godt 300 mio. kr. Icelandair har også fået en god begyndelse på 2005, idet passagertallet for januar steg med knap 12 pct. til 72.000.
Icelandair Gruppens bestyrelsesformand, Hannes Smarason, glæder sig særligt over resultatet i lyset af, at 2004 var et år, hvor mange flyselskaber måtte døje med høje brændstofpriser og hård konkurrence.
Nyheden om rekordresultatet kommer på et tidspunkt, hvor der sker markante ændringer i selskabets ledelse.  Adm. direktør for både Icelandair Gruppen samt Icelandair, Sigurdur Helgason, fratræder sin stilling pr. 1. juni. På posten som adm. direktør for Icelandair Gruppen erstattes han af den 33-årige Ragnhildur Geirsdottir, som har været medlem af topledelsen i Icelandair, mens den 46-årige Jon Karl Olafsson bliver ny chef for Icelandair.
(Jyllands-Posten, 10/3)

Skrevet af