150 år med dronning Ingrids svenske sommerslot

SofieroSofiero, som var dronning Ingrids svenske sommerparadis i mange år, fylder 150 år denne sommer. Det vil blive fejret, og danskerne er velkomne.

I 1866 kunne kronprins Oscar og hans kone Sophie af Nassau tilbringe en sommerferie der. Et sommerpalads i naturskønhed med udsigt over skovklædte kløfter, Øresund og Danmark. I år fylder Sofiero 150 år og bliver fejret med en lang række jubilæumsaktiviteter.

Kong Carl XVI Gustaf og dronning Silvia åbner jubilæumsåret den 6. juni , hvor der bydes på en unik udstilling i de tidligere private saloner. Udstillingen tager den besøgende med på en rejse gennem seks generationer af kongelig kunst.

På åbningsdagen indvier kongeparret også en ny attraktion, en 2.000 kvadratmeter jubilæumshave tegnet af landskabsarkitekt Mona Wembling. Haven bliver en fast del af parken og har til formål at invitere til både rekreation og inspiration.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.