150 år med The Underground

Det er nu 150 år siden, de første seks kilometer underjordisk jernbane åbnede i London og det blev markeret på Kensington Olympia-metrostationen med et damptog fra 1898 som erstatning for det normale undergrundstog.

Undergrundsdriften startede den 9. januar 1863 åbnede med en tunnel mellem Paddington og Farringdon Street. Tunnelen blev anlagt ved, at gader på strækningen blev gravet op, skinner lagt i bunden af udgravningen, hvorefter der blev lagt ’låg’ på. skriver jp.dk.

I 1884 var den nuværende Circle Line gjort færdig og herefter blev verdens første tunnel under vand, Thames Tunnel, tilføjet til systemet, så undergrundstoget kunne køre under Themsen.

I dag er London Underground – eller The Tube, som den kaldes – et af verdens største metrosystemer og benyttes årligt af over en milliard passagerer på sine 408 kilometer jernbane med 275 stationer.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.