16 års fængsel til Concordias kaptajn

costa-concordiaEn appeldomstol i Firenze har stadfæstet dommen på 16 års fængsel til Francesco Schettino, der var kaptajn på krydstogtskibet Costa Concordia, som forliste ved den italienske ø Giglio i 2012. 32 omkom.

Francesco Schettino var ikke i retten, da dommen blev læst op af dommer Grazia D’Onofrio og nyhedsbureauet AFP skriver, at han ikke skal i fængsel umiddelbart, da retssystemet stadig har appelmuligheder for ham.

Han blev idømt 16 år og en måneds fængsel i februar 2015, efter en dommer havde sagt, at hensynsløs opførsel var skyld i, at det store skib ramte et undersøisk skær tæt på øen. Kaptajnen blev kendt skyldig i drab på flere mennesker, for at være skyld i en katastrofe til søs og for at have forladt sit skib, inden alle passagerer og besætningsmedlemmer var evakueret.

Der var over 4.200 ombord på krydstogtskibet, herunder 3.200 turister, skriver bt.dk.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.