Vælg rejseforsikring med omhu

I mange tilfælde kan det betale sig for en familie at tegne en rejseforsikring i tillæg til indboforsikringen. Den gælder hele året, og kan tegnes for Europa eller for hele verden, skriver Julie Elver i politiken.dk.

Men prisforskellen på årsrejseforsikringer er betydelig, og flere store forsikringsselskaber tilbyder slet ikke årsrejseforsikringer med mindre, man allerede har en anden forsikring – for eksempel en indboforsikring – i samme selskab.

Og så vil man kun kunne tegne rejseforsikringer, som dækker hele husstanden. Det betyder, at hvis man bor alene, kan man have fordel af at tegne sin rejseforsikring i et specialiseret rejseforsikringsselskab, som sælge individuelle forsikringer.

I følge Politikens ‘Tjek’ får man den billigste rejseforsikring hos Gouda, som sælger den til 140 kr., mens Europæiske kræver 179 kr.
Den billigste rejseforsikring for hele husstanden fås hos Nykredit formedelst 147 kr og her kræver Europæiske 429 kr. for en familieforsikring.

Det er vigtigt, når man bestiller sin forsikring, at man omhyggeligt tjekker, hvad den dækker, og hvad der står skrevet med småt. Almindelig Brand dækker for eksempel ikke hjemtransport ved skiferie, mens man hos Tryg skal have en ekstra forsikring, hvis man ønsker, at den også skal omfatte bagage.

Skrevet af