Fristen for sovebus-krav udsættes

Færdselsstyrelsen imødekommer nu de danske busvognmænd i forhold til de skærpede sikkerhedskrav til sovebusserne. Kravene skulle være trådt i kraft den 1. februar, men nu har Færdselsstyrelsen gjort perioden indtil 1. maj 2005 til en overgangsordning. Årsagen til udsættelsen er, at de danske busvognmænd kun i begrænset omfang har bestilt det nye sikkerhedsudstyr, som består af sædeadskillelser samt et speedometer, der er synligt for passagererne. Det er dels usikkerheden omkring sovebusreglerne samt udsigten til et totalt forbud mod sovebusser i Tyskland, der har gjort vognmændene tilbageholdene over for investeringerne i det nye udstyr. Ca. 90-95 pct. af de danske sovebusser passerer Tyskland på vej til de forskellige feriedestinationer.
(Politiken, 25/1)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.