Finnair får ny Asien terminal

Finnairs succes på ruterne til Asien har medført, at lufthavnen i Helsingfors skal udvides med en ny Asien terminal, som er planlagt indviet omkring årsskiftet 2009-2010.

Den nuværende Asien terminal er under udvidelse, så den kommer til at rumme i alt otte nye gates, som er specielt tilpasset Finnairs kommende generation af langdistancefly – Airbus A340, Airbus A330 og Airbus A350XWB. Den nye terminal skal kunne klare 15 mio. passagerer om året.

Direktør for det finske luftfartsverket Reijo Tasanen forklarer, at der bag beslutningen om udvidelsen til 143 mio. Euro først og fremmest står Finnairs succes på Asien. Der vil være 30.000 kvadratmeter nyt areal, opførelse af en ny business class lounge, gennemgribende renovering af de eksisterende 120.000 kvadratmeter, samt anlæg af en tunnel til bagagehåndtering.

En anden årsag er moderniseringen af Finnairs langdistance flyflåde. Selskabet har bestilt 14 Airbus A340/A330 og Airbus A350XWB. De to første Airbus A340 leveres i maj og juni i år, mens A350 leveres i 2010. I dag er der kun to gates med plads til A340, men ingen kan tage A350.

Den nye terminal opføres i tre etager, hvoraf de to nederste indrettes til bagagehåndtering, busudgange, tekniske installationer og en brandstation. Omkring halvdelen af de afsatte midler skal gå til håndtering af de 11 mio. kufferter, som forventes hvert år.

I øvrigt åbner Hilton et helt nyt hotel med 263 værelser i lufthavnen til august.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.