Stadig skiturister i sovebusserne

Halvdelen af de danske skiturister vælger stadig busserne som transportmiddel, selvom flere og flere vælger de øvrige transportformer som kør-selv-ferie, tog- og flyrejser. De danske busvognmænd har fået dispensation, så de nye sovebusser indtil april endnu kan køre gennem Tyskland på vej til skidestinationerne. Da dispensationen blev tilstedet, fik skirejsebureauerne travlt med at mingelere rundt med busserne, så de »gamle« kører gennem Tyskland til Østrig, mens de nye busser benyttes til skirejserne til Frankrig, hvor man  har ændret ruten og nu kører gennem Belgien. Det betyder en halv til en times ekstra køretid til de i alt 20-22 timers transport, men til gengæld må busserne køre som sovebusser i både Belgien og Frankrig.
Salgschef Finn Koch, Øster Lindet og Thinggaard Rejser, siger, at skikunderne har været meget forstående over for den situation, det tyske sovebusforbud skabte. ”Vi har stort set ingen aflysninger haft. Op mod ti pct. af buskunderne valgte i stedet at skifte til flytransport, men da vi samtidig har solgt flere busrejser i år i forhold til sidste år, ligger antallet af busrejser på status quo,” siger Finn Koch.
(Berlingske Tidende, 13/2)

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.