Skarp kritik af ryge-politik

”Jeg startede debatten om rygning på restauranter for år siden med en opfordring til Lars Løkke Rasmussen om totalt rygeforbud på alle restauranter. Efter møder med sundhedsministeren i 2004 forsikrede ministeren, at regeringen i 2005 ville overveje hvilket initiativ, der skulle tages. I 2006 kom der krav om, at restauranterne skulle skilte med deres rygepolitik. Nu i 2007, har regeringen besluttet at alle restauranter på nær steder under 40 kvm skal forbyde rygning. Helt ude i hampen i forhold til hvad branchen og samfundet har brug for”, siger Egon Klitgaard.

”Og langt fra hvad vores medarbejdere har brug for, og hvad branchens troværdighed kan holde til”
Det drejer sig om to ting ud over, at den internationale trend peger i den røgfrie retning – med Irland, Norge og Sverige som forbillede:

For det første er det gennem veldokumenterede undersøgelser bevist, at den passive røg er dødelig for de medarbejdere hos os, som ikke har nogen valgfrihed, når de skal passe arbejdet og som må gå i røgen dag ud og dag ind.

For det andet er der med den nyvedtagne lov en helt uacceptabel forvridning af konkurrencen, skabt af regeringen..

Der er flere ikke-rygere end rygere i samfundet, og det er allerede accepteret i befolkningen ved private besøg, at der skal tages hensyn. Hvorfor så denne lavpris-løsning, der sikrer at medarbejderne på de små restauranter er tvunget til passiv rygning?”

”Det kan simpelt hen ikke være rigtigt – en ting er et forbud, – som man godt kan forstå vækker bekymring, men at give restauranter opmålt efter en tilfældig 40 kvm regel lov til at lade folk ryge og medarbejderne blive tilrøget. Det er da både dumt og naivt”, siger Egon Klitgaard.

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.