Drikkepenge er ikke en selvfølge

Forud for den kommende sommersæson har Spies Rejser ladet rejselederne tage et check på begrebet drikkepenge. “Mange af vore guider understreger, at drikkepenge jo ikke er en selvfølge. Meget beror på graden af den service, man får – eller ikke får, ” siger informationschef Torben Andersen.



I en gennemgang af, hvordan man tipper i de enkelte lande skal her fremhæves et par vigtige lande. I Spanien giver færre og færre drikkepenge. De lokale meget lidt, eller slet ikke noget. Har man blot drukket en kop kaffe, giver man ingenting. Der kan ikke tales om en fast procentsats. På større restauranter give et antal euros efter behag.



I Thailand er drikkepenge ikke udbredt. Faktisk kun i hotelindustrien. Her giver man 10 procent til tjeneren.



I Florida forventer tjeneren mindst 15 procent oveni beløbet på regningen. Taxichaufføren regner med mindst 10 procent.



Undertegnede har været udsat for, at man på forhånd regner 17 procent ind på regningen, selv om det slet ikke er tilladt efter amerikansk lov.



Den samme høje procentsats lægges bare på regningen i berømte Oyster Bar på Grand Central Station i New York.



“Hvis jeg ikke gør det, betaler I fra Europa jo slet ingenting,” sagde tjeneren.



-ejv

Skrevet af