Endelig info om rejsesygesikring

”De nye regler betyder, at rejsesygesikringen dækker i færre lande end tidligere og at hjemtransport ved ulykke eller sygdom ikke længere betales af rejsesygesikringen. Vi vil gerne undgå, at danskere kommer økonomisk i klemme, fordi de ikke har kendskab til reglerne. Derfor skal man altid tjekke, om man er dækket – enten via rejsesygesikringen eller via en privat forsikring – inden man tager ud at rejse”, siger kommunikationschef i Danske Regioner, Claus Christoffersen.

Informationskampagnen starter i midten af november og løber frem til sommeren 2008.

Med kampagnen lanceres et forsikrings-blinklys, som giver nogle tommelfingerregler, der er til at huske. Blinklyset lyser i forskellige farver alt efter, hvor rejsen går hen.

Kort fortalt er der grønt lys til Norden. Her er både lægebehandling og hjemtransport gratis.

Det gule lys blinker, hvis rejsen går til et EU-land, Schweiz eller andre små europæiske stater som Monaco og Andorra. Her er lægebehandling gratis, men man skal selv betale for transporten hjem.

I resten af verden dækker rejsesygesikringen ikke, og derfor er lyset her rødt.

Kampagnen vil i øvrigt indeholde postkort til alle husstande 19.-20. november, annoncer i avisernes rejsesektioner i efteråret, information til de 1,8 millioner danskere, der får nyt sygesikringsbevis i 2007/2008, information til biblioteker, information til kommunernes borgerservice, information til rejsebranchen, information til alle apoteker, information til nydanskere på deres modersmål, internet-skifilm til de unge, elektronisk information og en analyse af danskernes kendskab til de nye regler.

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.