2,5 km. er for langt at gå

Mont St. Michel var oprindeligt et kloster bygget på en ø ud for kysten mellem Bretagne og Normandiet. Øen var kun tilgængelig ved lavvande. Siden er øen blevet tæt bebygget og er med sit kloster og mange middelalderhuse omkring stejle gader blev en elsket attraktion.

 

For at blive moderne og tiltrække turisterne er der anlagt en dæmning mellem øen og fastlandet, men nu har miljømyndighederne ifølge ekstrabladet.dk indført forbud mod bilkørsel over dæmningen og henvist interesserede turister til at gå de 2,5 kilometer ud til øen.

 

Og det overkommer halvdelen af turisterne altså ikke. Ifølge forskellige opgørelser fra turistmyndigheder og forretningsdrivende på klosterøen, har der siden forbuddet blev indført, været et fald i dagsturismen på mellem 30 og 55%.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.