200,000 flere med Malév i 2009

Ungarske Malév klarede sig bedre end det europæiske gennemsnit, og var i stand til at øge sit passagertal til 3,3 millioner, hvilket er 6% bedre end året før. Det styrkede selskabets markedsandel med to procentpoint til 43,5%.

 

Malévs vækst er så meget mere bemærkelsesværdig fordi selskabet i årets første kvartal havde en betydelig passagernedgang, som dog blev vendt gennem en proaktiv kommerciel strategi overfor et bredt udsnit af kundeunderlaget. De bedste resultater med en vækst over 10% nåede selskabet i oktober og december.

 

Blandt tiltagene var en ny pris-strategi, som tog kampen op med lavprisselskaberne, garanti for de bedste grupperabatter, specielle pakker i samarbejde med flyselskabets partnere og åbning af tre nye destinationer.

 

Karim Makhlouf, chief commercial officer i Malév understreger, at indsatsen gav de ønskede resultater og at selskabet kunne øge sin load factor på ruterne i Europa og Mellemøsten med to point til 66,5. I år satses der på yderligere vækst gennem nye tilbud året rundt og i første kvartal regner selskabet med to-cifrede vækstrater for passagertallene.

 

Følgende destinationer havde ekstra høj vækst i passagertallene:

Hamburg (+49%), Helsingfors (+22%), København (+10%), Rom (+54%), Stockholm (+21%), Larnaca (+16%), Beirut (+40%), Skopje (+18%) og Tirana (+34%).

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.