200.000 ramt af Air France-strejke

0

air france kabine flyLUFTFART: I dag ender den ugelange strejke hos to af Air Frances’ kabineforeninger. Den har dagligt betydet, at ca. 30.000 passagerer ikke kom af sted. I dag håber selskabet at gennemføre 90 pct. af sine flyvninger.

De to fagforeninger, SNPNC-FO og UNSA-PNC, der har ca. 37 pct. af Air Frances kabineansatte, kan ikke blive enig med Air France om ny overenskomst – og har derfor strejket i en uge.

I søndags oplyste Air France, at Skyteam-medlemmet under den ugelange strejkes fem første dage havde aflyst ca. 900 flyvninger, ca. hver femte, og at det havde ramt 150.000 passagerer. Nogle flyvninger kom af sted med færre passagerer, end flyet havde plads til pga. mangel på kabinepersonale. Der skal være én kabineansat pr 50 flysæder, siger internationale regler.

I dag, oplyser Air France, forventer selskabet at gennemføre 90 pct. af sine flyvninger. Alle flyvninger fra Paris til Københavns Lufthavn stod i aftes til at blive gennemført – men der har været flere aflysninger mellem Paris og København under den ugelange strejke, også i går.

Air France-ruten mellem Paris og Billund flyves af datterselskabet Hop, der ikke er berørt af strejken.

Alle Air Frances langruter forventes i dag at komme af sted, det samme gør 90 pct. af indenrigsafgangene samt 85 pct. af flyvningerne inden for Europa.

Air France oplyste i aftes, at der kan komme sidste øjebliks aflysninger pga. mangel på kabinepersonale. Samlet har strejken kostet Air France ca. 700 mio. kr.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz