200 evakueret under kro-brand

0

kryb i ly kroHOTELLER: Der opstod natten til onsdag brand i kælderen under en af Jyllands ældste og bedst kendte kroer – Kryb-I-Ly ved Taulov, hvor 200 gæster måtte evakueres til hotellets restaurant på grund af voldsom røgudvikling.

Branden blev anmeldt klokken 03.38, og brandvæsnet i Fredericia fik med hjælp fra kolleger i Middelfart ilden under kontrol i den stråtækte kro, oplyser Sydøstjyllands Politi klokken 05.15 til Ritzau.

Tre personer er kørt på sygehuset i Kolding til kontrol for røgforgiftning, men her ud over er ingen kommet til skade, oplyser politiet. Årsagen til branden kendes endnu ikke, men der er mistanke til en sauna i kælderen.

Kryb-I-Ly Kro ligger på Kolding Landevej ved Taulov og har eksisteret siden 1610 ved hovedfærdselsåren før motorvejenes tid.

Ifølge overleveringen fik den sit navn af Christian VI, der i 1737 passerede daværende Søholme Kro. Han råbte til en flok høstfolk, der var blevet overrasket af regn, at de skulle krybe i ly på den kongeligt privilegerede kro.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz