2014 blev rekordår for Aarhus’ turisme

Aarhus

Med næsten 850.000 overnattende gæster blev 2014 det bedste år nogensinde i Aarhus, der så en vækst på 11 procent i antallet af kommercielle overnatninger i forhold til 2013.

2014 blev rekordår for turismen i Aarhus. De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser en fremgang på 11 procent i byens kommercielle overnatninger. Hvis man alene ser på de udenlandske overnatninger, kan Aarhus præsentere en vækst på 18 procent.

Direktør for VisitAarhus, Peer H. Kristensen, siger:
”De flotte tal slår fast, at Aarhus er en by i vækst. Udviklingen inden for byens museer og attraktioner er med til at drive væksten frem, og samtidig begynder vi at se effekten af de mange tiltag, der er iværksat på den internationale bane for at styrke kendskabet til Aarhus som en attraktiv destination op mod 2017, hvor Aarhus er europæisk kulturhovedstad.”

Aarhus har de senere år oplevet større kapacitetsforøgelse på hotelområdet, og tallene viser, at byen har formået at absorbere en stor del af den nye kapacitet.

Væksten i antallet af overnatninger er nemlig størst på hotellerne, der har oplevet vækst både inden for erhvervsturister og ferieturister. Antallet af erhvervsturismeovernatninger er således steget med 34.000 hotelovernatninger, mens antallet ferieturismeovernatninger er steget med 42.000.

Nordmændene toppede fra de udenlandske markeder. Således redte Aarhus op til knap 45.000 norske gæster i 2014. De næststørste udenlandske markeder var Tyskland og Sverige.

Endelig viser de samlede overnatningstal, at Aarhus driver væksten i det midtjyske, idet byen tegner sig for 85 procent af væksten i hele Region Midtjylland.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.