2016 bød på rekordbillige flybilletter

Flypriserne i 2016 blev de laveste nogensinde, viser en undersøgelse foretaget af travelmarket.dk.

Priserne er i de seneste fem år kun gået en vej – nedad – og noget tyder på, at det også i 2017 bliver en fest for forbrugerne, uanset om man vil rejse til europæiske eller oversøiske destinationer.

Gennemsnitspriserne på flybilletter til 10 europæiske storbyer endte i et rekordbilligt niveau fra både København med 656 kroner, Billund med 995 kroner og Hamborg med 705 kroner for flybilletter t/r inkl. skatter og afgifter. Det er et prisfald på ca. 24% for København, 21% fra Billund og 39% fra Hamborg siden 2012.

Det er især lavprisselskaber som Ryanair, Wizzair, EasyJet og Norwegian, der kæmper om at tilbyde de billigste flybilletter. I 2016 var der blandt andet rekordbillige flybilletter til fra København til Rom (292 kroner) og fra Billund til Prag (839 kroner).

Gennemsnitspriserne for flybilletter til de 10 oversøiske destinationer i pristjekket er også de laveste nogensinde, og den gennemsnitlige pris fra København 4.022 kroner, fra Billund 4.452 kroner og fra Hamborg 4.406 kroner for flybilletter t/r inkl. skatter og afgifter. Også her er der tale om markante prisfald siden 2012 med 25% for København, 28% fra Billund og 20% fra Hamborg.

Priserne på flybilletter til flere destinationer ramte et rekordlavt niveau – herunder til Dubai, hvor en returbillet fra København kostede 1.991 kroner, returrejser til Beijing kunne fås for 2.884 kroner og en flybillet t/r fra Billund til Tokyo kom ned i 3.576 kroner inkl. skatter og afgifter.

“Der åbnes nye ruter, og flere selskaber end nogensinde konkurrerer hårdt på både europæiske og oversøiske flyruter. Det forventes at forsætte ind i 2017, hvorfor det er sandsynligt, at flypriserne falder yderligere 5-10%”, vurderer direktør Ole Stouby fra travelmarket.dk

Hver måned foretager Dansk Flyprisindex et pristjek fire uger før afrejse, hvor der søges fra de pågældende lufthavne til alle de 20 destinationer, og der beregnes gennemsnitspriser ud fra de i alt 12 årlige pristjek til følgende destinationer: Europa: Amsterdam, Barcelona, Berlin, London, Oslo, Paris, Prag, Rom, Stockholm, Wien. Oversøisk: Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesborg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney, Tokyo.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.