2016 bød på rekordbillige flybilletter

Flypriserne i 2016 blev de laveste nogensinde, viser en undersøgelse foretaget af travelmarket.dk.

Priserne er i de seneste fem år kun gået en vej – nedad – og noget tyder på, at det også i 2017 bliver en fest for forbrugerne, uanset om man vil rejse til europæiske eller oversøiske destinationer.

Gennemsnitspriserne på flybilletter til 10 europæiske storbyer endte i et rekordbilligt niveau fra både København med 656 kroner, Billund med 995 kroner og Hamborg med 705 kroner for flybilletter t/r inkl. skatter og afgifter. Det er et prisfald på ca. 24% for København, 21% fra Billund og 39% fra Hamborg siden 2012.

Det er især lavprisselskaber som Ryanair, Wizzair, EasyJet og Norwegian, der kæmper om at tilbyde de billigste flybilletter. I 2016 var der blandt andet rekordbillige flybilletter til fra København til Rom (292 kroner) og fra Billund til Prag (839 kroner).

Gennemsnitspriserne for flybilletter til de 10 oversøiske destinationer i pristjekket er også de laveste nogensinde, og den gennemsnitlige pris fra København 4.022 kroner, fra Billund 4.452 kroner og fra Hamborg 4.406 kroner for flybilletter t/r inkl. skatter og afgifter. Også her er der tale om markante prisfald siden 2012 med 25% for København, 28% fra Billund og 20% fra Hamborg.

Priserne på flybilletter til flere destinationer ramte et rekordlavt niveau – herunder til Dubai, hvor en returbillet fra København kostede 1.991 kroner, returrejser til Beijing kunne fås for 2.884 kroner og en flybillet t/r fra Billund til Tokyo kom ned i 3.576 kroner inkl. skatter og afgifter.

“Der åbnes nye ruter, og flere selskaber end nogensinde konkurrerer hårdt på både europæiske og oversøiske flyruter. Det forventes at forsætte ind i 2017, hvorfor det er sandsynligt, at flypriserne falder yderligere 5-10%”, vurderer direktør Ole Stouby fra travelmarket.dk

Hver måned foretager Dansk Flyprisindex et pristjek fire uger før afrejse, hvor der søges fra de pågældende lufthavne til alle de 20 destinationer, og der beregnes gennemsnitspriser ud fra de i alt 12 årlige pristjek til følgende destinationer: Europa: Amsterdam, Barcelona, Berlin, London, Oslo, Paris, Prag, Rom, Stockholm, Wien. Oversøisk: Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesborg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney, Tokyo.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.