2017 bliver året for bæredygtig turisme

FN har udnævnt 2017 som internationalt år for bæredygtig turismeudvikling for at mindske de aftryk, turisternes udforskning medfører.

Danmarks Rejsebureau Forening ser frem til det øgede fokus og spår en stor udvikling i forbrugernes krav på dette område.

Turisme skaber økonomisk vækst, beskæftigelse og bånd mellem mennesker, men nogle steder har det sin pris. Derfor har UNWTO valgt at gøre 2017 til året for bæredygtig turismeudvikling og dermed forbedre sin indsats på tre kerneområder: Økonomi, socialt ansvar og miljømæssigt.

Danmarks Rejsebureau Forening bifalder initiativet, og mener, at ansvarlighed vil fylde langt mere i fremtidens rejsekøb.

”Fokus på den bæredygtige rejse er noget, vi ser i langt højere grad end for bare fem år siden. Det betyder noget for flere og flere rejsende, at hotellet for eksempel minimerer madspild, tager ansvar for miljøet og betaler de ansatte en fair løn. Gæsterne fortæller bureauet om det, hvis der er forhold, som er kritisable. Hos rejsebureauerne kan vi se, at ordentlige forhold og ansvarlig drift skaber kunder, der vender tilbage”, siger Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

Rejsebureauer kan blive bæredygtighedscertificerede gennem det internationale initiativ Travelife. Det er et system, som hjælper med at administrere og forbedre de sociale- og miljømæssige påvirkninger både ude og hjemme. Når rejsebureauet opfylder og overholder de forskellige kriterier, modtager virksomheden en certificering, som angiver, hvilket Travelife-niveau de er på.

”Vores iver efter at få store rejseoplevelser er i vækst, og det stiller krav til vores adfærd, hvis generationerne efter os også skal kunne få disse oplevelser. Vi kan se, at miljøcertificering som Travelife sætter arbejdet med bæredygtighed i system til glæde for de rejsende. I sidste ende handler det jo om at rejse med respekt for lokalbefolkningen, miljøet, naturen og ikke mindst kulturen”, siger Lars Thykier.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.