’2018 bliver et af de største rejseår nogensinde’

Salget af rejser synes ikke at have nået sit højdepunkt endnu. Spørger man Danmarks Rejsebureau Forening, kommer 2018 til at slå alle rekorder på både kendte og mindre kendte rejsemål.

Ifølge Dansk Brancheanalyse lød overskuddet hos rejsebureauerne i 2016 på 464 millioner kroner, og analysevirksomheden er ikke i tvivl om, at 2017 har været endnu bedre. De to år kan dog ikke måle sig med de forventninger, Danmarks Rejsebureau Forenings medlemmer har til 2018.

”Der er ingen tvivl om, at 2018 bliver et af de største rejseår nogensinde. Der er ingen afmatning at spore i danskernes rejselyst, og tendensen bliver i 2018 forstærket af den meget dårlige sommer i Danmark i år. Danskerne har ikke lyst til at vente alt for længe med at bestille årets sommerferie”, siger adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, Lars Thykier.

Han tilføjer, at kampen om favoritrejsemålene og yndlingshotellerne bliver intensiveret og begynder tidligere og tidligere. Særligt omkring Middelhavet er konkurrencen hårdere og kapaciteten presset i højsæsonen.

I 2017 gav øget rejselyst til de klassiske destinationer også fremgang til andre rejselande, hvortil væksten ser ud til at fortsætte. For eksempel forventer Kroatien en stigning på 10-15% i antal danske gæster i 2018, og fra Portugals Turistråd lyder det, at besøgstallene er steget med næsten 20% de seneste år. Det er en udvikling, der ser ud til at fortsætte. Desuden er vi ret sikre på, at danskernes mest foretrukne rejselande, Tyskland og Spanien, også vil opleve fremgang i 2018 .

”Selv om Portugal og Kroatien langt fra er ukendte rejsemål, så oplever de altså i disse år en meget stor vækst. Det hænger sammen med, at der ikke er nok hotelsenge i for eksempel Spanien, når vi nærmer os sommeren. Danskerne vil have sol og strand på deres sommerferie, og når de klassiske rejsemål er fyldt op, må man søge mod nye rejsemål og tænke kreativt. Generelt er danskerne erfarne rejsende, der har deres favoritter, men også er omstillingsparate og villige til at prøve nye rejsemål, hvis mulighederne byder sig,” siger Danmarks Rejsebureau Forenings adm. direktør.

Billund på vej mod nye rekorder

Spies-gruppen med rekordresultat

International turisme på vej mod et rekordår

x

Læs Også

Skattekroner øger salg af rejser

Tre ud af fire danskere får penge retur fra Skat for sidste år. Det øger salget af charterrejser. ”Vi solgte i weekenden det dobbelte af, hvad vi normalt sælger,” siger direktør for et af Danmarks største charterrejsebureauer.

Det klager danske feriegæster over

Pakkerejse-Ankenævnet statistik for 2017 viser færre rejseklager. Danmarks Rejsebureau Forening understreger, at der ikke kan klages over rejser købt via udenlandske bookingportaler som Booking.com, Expedia.com og prissammenligningssiden Momondo.com

Udenrigsministeriet fraråder ikke rejser til Sri Lanka

Efter uroligheder er der nu undtagelsestilstand i Sri Lanka. Men Udenrigsministeriet fraråder ikke rejser til landet – og Danmarks Rejsebureau Forening er irriteret over dele af pressens behandling af undtagelsestilstanden.

Rejsejournalister satte pris på rejsebureau

Kendt rejsebureau får Danske Rejsejournalisters Rejsepris 2017 for at holde fast i ”utraditionelle destinationer.” På foreningens generalforsamling var der et minuts stilhed for to afdøde medlemmer.

Kendt brancheprofil bag nyt rejsebureau

Tidligere salgsdirektør og bureauchef i et af Danmarks største leisurebureauer i ejerkredsen af nyt rejsebureau med fokus på ansvarlige rejser.

Rejsebureau overvejer flere kontorer i Danmark

Det store rejsebureau har allerede salgskontorer i fire danske byer – men der kan komme flere, siger direktøren, der i første omgang koncentrerer sig om det svenske rejsebureau, det netop har købt.