21 millioner flere internationale turister i første halvår

kinesere turismeAntallet af internationale turistankomster steg med 4% i første halvår 2015 ifølge det nye UNWTO World Tourism Barometer.

Destinationer verden over modtog 538 millioner internationale turister mellem januar og juni – en vækst på 21 millioner sammenlignet med samme tid sidste år.

Europe, Asia, Stillehavet og Mellemøsten havde alle en vækst på 5%, mens Amerikas vækst var 4% og de skønnede tal for Afrika lyder på et tab på 6%. Blandt underregionerne havde Caribien og Oceanien begge 7% vækst og lagde sig i spidsen, fulgt af Central- og Østeuropa, samt Centralamerika med 6%.

“Resultaterne viser, trods betydelige udsving, solid vækst for verdensturismen og følger tendensen fra de seneste fem år”, siger UNWTOs generalsekretær Taleb Rifai.

Ifølge UNWTOs forventninger til væksten for hele året vil den ligge mellem 3% og 4% på verdensplan i overensstemmelse med forventningerne frem til 2020, der lyder på en årlig vækst i gennemsnit på 3,8%.

Europa er den mest besøgte region på verdensplan og her var væksten 5%, især drevet frem af forbedret økonomi i Mellemeuropa (+6%), mens resten af Europa overgik den globale vækst og landede på 5%.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.