22% billigere hoteller i Athen

Tendensen er den samme for flertallet af europæiske hovedstæder, når man ser bort fra Paris og London, fremgår det af Hotel Price Index (THPI), men det er hotelejerne i Athen, som har måttet sluge de største prisnedsættelser. Det gennemsnitlige prisfald begrænser sig ifølge indekset til ca. 7%.

 

Blandt eksemplerne nævnes, at gennemsnitsprisen i Lissabon i år er 100 Euro – en nedgang på 7%, mens for eksempel  Madrid koster 104 Euro pr. nat, hvilket er 5% mindre end sidste år. Det modsatte gælder for Barcelona, hvor gennemsnitsprisen er sat op med 4% til 145 Euro.

 

Værelsespriserne i Paris og London er ligeledes steget og for de to metropoler har stigningen været 10% i forhold til samme måned sidste år, men ingen af dem når dog op på gennemsnitspriser som Geneve og Venedig, der er topscorere på prislisten.

 

Top 10 med ensyn til prisen for et dobbeltværelse i juni i år ser således ud med priserne nævnt i Euro:

1: Geneve – 288, 2: Venedig – 251, 3: London – 225, 4: Paris – 209, 5: Stockholm – 176, 6: Warszawa – 176, 7: Oslo – 175, 8: Firenze – 174, 9: København – 172 og 10: Amsterdam – 171.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.