Wonderful Copenhagen og Copenhagen Capacity har atter samlet Københavns goodwill-ambassadører. Her fra besøg på Københavns Rådhus. Foto: Carsten Lundager for Wonderful Copenhagen.

25 år med Københavns goodwill-ambassadører

Copenhagen Goodwill Ambassadors er 53 danskere i udlandet. De skaber nye muligheder og inddrager deres internationale netværk for at promovere København og Danmark verden over.

I disse dage er en stor del af hovedstadens korps af globale goodwill-ambassadører samlet i København, hvor konceptet fejrer 25-års jubilæum.

De 53 udenlandsdanskere bor til daglige i 22 lande verden over, hvor de blandt andet holder øje med nye muligheder for at promovere hjemlandet Danmark ude i verden.

Som medlem af Copenhagen Goodwill Ambassadors gør de danske erhvervs- og organisationsfolk ude i verden en ekstra og frivillig indsats for at åbne nye døre, skabe nye muligheder og inddrager deres internationale netværk for at promovere København – og resten af Danmark – ude i verden, skriver Wonderful Copenhagen i en pressemeddelelse.

Og det har de gjort i 25 år. Jubilæet markeres i disse dage, hvor goodwill-ambassadørernes årlige møde i København finder sted, og hvor de opdateres på, hvilke nye projekter og dagsordener, de kan bidrage til.

”International succes handler om samarbejde med udlandet”
Med til at etablere korpset i 1996 var Københavns daværende overborgmester Jens Kramer Mikkelsen, der i dag er bestyrelsesformand for Copenhagen Goodwill Ambassadors.

Han siger i pressemeddelelsen: ”Omverdenens syn på København har ændret sig markant i løbet af de 25 år, korpset af goodwill-ambassadører har eksisteret, og det har været et privilegie for os at være med til at skabe opmærksom om Danmarks hovedstad og hjælpe med at åbne døre for danske interesser i udlandet.

Københavns internationale succes handler om vores evne til at samarbejde med udlandet, og her bidrager goodwill-ambassadørerne med internationale erfaringer og netværk, som vi har stillet til rådighed og brugt til at skabe værdi for Danmark,” siger Jens Kramer Mikkelsen.

Over 800 bidrag gennem årene
Goodwill-ambassadørerne har gennem årene været involveret i over 800 aktiviteter, som på forskellig vis har ydet et internationalt bidrag til Danmarks hovedstad.

Goodwill-ambassadørerne har åbnet døre og bidraget til en lang række af resultater, blandt andet bidraget til etablering af søsterby-samarbejdet mellem København og kinesiske Chengdu, lobbyarbejde i forbindelse med tiltrækning af flere kongresser, for eksempel C40 Mayors Summit, verdenskongressen for arkitektur UIA i 2023 og kongressen IATP2020.

Det var også en goodwill-ambassadør, Waldemar Schmidt, der trak i trådene, så det 12 meter lange skelet af en t-rex dinosaur kom til Danmark og blev udstillet på Statens Naturhistoriske Museum i København.

Og så har goodwill-ambassadører Niels Christian Nielsen, der bor i Berkeley i Californien spillet en stor rolle i forhold til, at virksomheden Wikifactory i år har bebudet, at virksomheden har valgt at flytte fra Hong Kong til København.

Åbner nye døre rundt i verden
Korpset af goodwill-ambassadører spænder bredt, og indsatsen favner fra eksponering og kulturliv til tiltrækning af erhvervsmuligheder og internationale virksomheder.

Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen, siger i pressemeddelelsen:

”Det er helt unikt og meget værdifuldt at have adgang til korps af engagerede mennesker med store og betydningsfulde netværk rundt om i verden. De bringer sig selv i spil for at åbne døre, trække i de rigtige tråde og bane vejen for nye muligheder – alt sammen for at hjælpe og promovere Danmarks hovedstad.

Det har vi i turismesammenhæng fået stor gavn af gennem tiden, både i form af nye brandingmuligheder, nye oplevelser, nye internationale samarbejder og lobbyindsats i forbindelse med tiltrækning af for eksempel nye kongresser eller sportevents,” siger Mikkel Aarø-Hansen.

Og Asbjørn Overgaard Christiansen, administrerende direktør i Copenhagen Capacity, siger:

”At kunne trække på et kompetent netværk af danskere i hele verden har stor betydning for arbejdet i Copenhagen Capacity. Vi er jo sat i verden for at promovere København og Østdanmark som stedet at drive forretning og søge karriere. Om det så gælder tiltrækning af virksomheder og investeringer eller kvalificeret arbejdskraft, så drager vi nytte af vores goodwill ambassadørers netværk og villighed til at hjælpe, til gavn for deres hjemland og -hovedstad.”

Får nye profiler
Korpset af goodwill-ambassadører får løbende nye profiler, og besøger årligt København. Her hører de om aktuelle indsatser, der er vigtige for hovedstaden og bliver klædt på med ny viden, så de kan understøtte byens internationale fokus.

Dette års to dages program byder på en række oplæg op erhvervslivet og turismen i København. Herudover er der oplæg fra præsidenten for Nordisk Råd, Bertel Haarder, og stadsarkitekten, Camilla van Deurs fortæller om nye bygninger og indsatser, der peger frem mod, at København bliver verdens arkitekturhovedstad i 2023. Endeligt byder dette års program på særskilt fokus på shipping med besøg hos Danske Rederier.

Relaterede artikler:

Skal trække udenlandske turister til jyske lufthavne

”Konspirationsteoretikere koster jobs i turismen”

”Turismedanmark er netop nu noget opdelt”