25 år med kvinder i cockpit hos Lufthansa

lufthansa piloter kvinderDet er i dag præcis 25 år siden, at den første kvindelige pilot hos Lufthansa havde første flyvning. I dag er 300 af selskabets 5.000 piloter kvinder – heraf er 80 kaptajner. For få kvinder søger job som pilot, siger Lufthansa.

”Jeg er ingen bølgebryder, bare en kvinde der elsker sit job,” siger flykaptajn Evi Hetzmannseder. Hun og Nicola Lisy begyndte 23. august 1988 som de første kvindelige piloter i Lufthansa.

Hendes første flyvning som styrmand var med en Boeing 737. Evi Hetzmannseder og Nicola Lisy blev begge kaptajner i år 2000. Evi Hetzmannseder flyver i dag langrute Airbus A330/340 fly ud af München.

Kvinder udgør i dag seks procent af Lufthansas piloter. Kun 20 pct. af ansøgningerne til Lufthansa om at blive pilot kommer fra kvinder – måske ud fra en fejlagtig antagelse af, at et cockpit ikke er en arbejdsplads for kvinder, noterer Lufthansa, der arbejder for at rette denne opfattelse.

Lufthansas forgænger havde faktisk en enkelt kvinde som pilot. Marga von Etzdorf begyndte 1. februar 1928 som pilot på modellen Junkers F13.