25,7 millioner med Norwegian i 2015

norwegianNorwegian satte passagerrekord i 2015 med næsten 26 millioner passagerer og en belægning på 86%. Langruterne bidrager markant.

De 25,7 millioner passagerer er to millioner mere end året før. Selskabet indfasede i årets løb 11 nye fly og lancerede en række nye ruter herunder interkontinentale og på nye markeder som Caribien og indenrigs i Spanien. På årsbasis var belægningen 86% mod 81% i 2014.

I december fløj 1.787.607 med selskabet, hvilket er 9% flere end i samme måned i 2014. Kapacitetsvæksten (ASK) var 12% og trafikvæksten (RPK) 15% i årets sidste måned. Belægningen var 83,3%, to procentpoint bedre end året før.

”Det er glædeligt, at vi, i et år med mange nye ruter, fylder flyene endnu bedre end tidligere. Langdistanceoperationen bidrager væsentligt til den gode udvikling i 2015. Det lover godt med thenblik på den globale konkurrenceevne og vækstplanerne i London Gatwick,” siger adm. direktør Bjørn Kjos.

”I december har rejselysten været stor både i det skandinaviske og det europæiske marked. Vores nye ruter mellem London og Caribien og Skandinavien og Caribien er blevet godt modtaget. Det samme gælder ruterne fra Boston, New York og Baltimore/Washington til de fransk-caribiske øer Martinique og Guadeloupe,” siger Bjørn Kjos.