Charterrejser slår alle rekorder

For tredje år i træk, slår juli alle rekorder. Danmarks største udbyder af ferierejser, MyTravel, der bl.a. tæller Spies, Tjæreborg, Ving og Skibby Rejser, sendte i juli måned ca. 50.000 gæster på ferie. Kun 55 flystole stod tomme, hvilket giver en belægning på hele 99,9 procent. Fra Aalborg var belægningen 100 pct. MyTravel solgte 10 pct flere rejser end i samme måned i fjor. Salgs- og marketingdirektør Jan Vendelbo siger:

”Sidste sommer gav vi regnen ‘skylden’ for det store salg. I år var det fint vejr i juli, men alligevel valgte danskerne at rejse ud. Det viser blot, at vi danskere ikke kun rejser for at være sikre på sol og sommer men også for at få et par ugers miljøskifte fra de vante omgivelser samt anderledes ferieoplevelser”

Også august måned er startet godt. Frem til den 15. august har MyTravel solgt 93 pct af de oplagte rejser.

”Der er fortsat en god økonomi blandt danskerne. Det ser vi bl.a. på forsalget til den kommende vinter, hvor vi på nuværende tidspunkt har solgt 50 pct flere Thailand-rejser end på samme tidspunkt i fjor,” siger Jan Vendelbo.

Nordea har lavet en nordisk undersøgelse, der bekræfter danskernes store lyst til at bruge penge på deres ferie. Mens hver norske husstand i år brugte det, der svarer til ca. 18.000 danske kr., kom danskerne ind på en andenplads med ca. 14.250 kr. Finske husstande brugte ca. 12.000 danske kr., mens svenskerne klarede sig med beskedne ca. 11.300 kr.

Skrevet af