Strejke hos Airbus i Frankrig

Tusindvis af franske arbejdere på Airbus-fabrikkerne i Toulouse indledte i dag en strejke for at protestere mod flyproducentens omstruktureringsplan, den såkaldte Power8, der i de kommende fire år kan koste 10.000 medarbejdere i hele Europa jobbet.
Omkring 2500 arbejdere, der var samlet foran en af de store samlehaller i Toulouse, hvor den europæiske flyproducent har sit franske hovedkvarter. De råbte: ”Nej til Power8” og ”Ind i skabet med Power8”.
Fagforeningerne oplyste, at der var 3500 mennesker på barrikaderne. De strejkende marcherede til den nærliggende Toulouse-Blagnac lufthavn langs byens ringvej. Med sig havde de et banner, hvor de krævede, at bestselleren, A320, forsat skal produceres i Frankrig.
En af ledelsens planer er, at A320 kun skal produceres i Tyskland, mens afløseren for A330, langdistanceflyet A350 alene skal samles i Toulouse.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.