Malaysia håber på direkte rute fra København om tre år

”Vi arbejder meget hårdt for at få flere oversøiske gæster, bl.a. fra Danmark og Skandinavien, til at besøge Malaysia. I øjeblikket er det kun omkring 15 – 20 procent af Malaysias turister, som kommer oversøisk.  Men det skal ændres til omkring 50 procent oversøiske gæster. Vi har ændret strategi. Nu går vi efter det oversøiske. Det er her pengene ligger.” Sådan siger Dato Kamaruddin Siaraf,director general, Tourism Malaysia, i et eksklusivt interview på ferieøen Penang i Malaysia til Stand By.
”Vi presser i øjeblikket MAS, det malaysiske nationale luftfartsselskab, hårdt for at få flere afgange fra Skandinavien. Vi ved godt, at for at få flere turister skal vi have flere afgange. Eller samarbejde med andre flyselskaber, så gæster f.eks. bliver en nat i Bangkok eller Singapore og flyver videre til Malaysia for at holde ferie. MAS har sagt, at hvis der kommer en stigning i antallet af gæster fra Danmark og Skandinavien, så kommer der flere afgange. MAS har tre afgange om ugen fra Stockholm til Kuala Lumpur. Målet er i første omgang at få daglige afgange fra Stockholm. Næste prioritet er afgange fra København til Kuala Lumpur, og jeg håber på sådan en direkte afgang i løbet af tre – fem år. Det arbejder jeg hårdt på,” siger Dato Kamaruddin Siaraf til Stand By. Efter et par år med tilbagegang, viser de sidste nye tal fremgang på 10 procent i antallet af gæster fra Danmark og Skandinavien. Tallene fra januar til september i år viser i alt 51.000 turister til Malaysia. 25.000 fra Sverige, 9.200 fra Danmark, 10.100 fra Finland og 7.800 fra Norge. ”Tallet skal endnu højere op. I ”Visit Malaysia året” vil vi lave reklamekampagner, promotions og øge kendskabet til Malaysia i Danmark og Skandinavien. Siden 2004 har vi fået vores egen turistminister. Tidligere var det et ministerium for kunst, kultur og turisme.Nu er Datuk Dr. Leo Michael Toyad alene minister for turisme. På spørgsmålet om prisniveauet i Malaysia i forhold til andre lande, svarer Dato Kamaruddin Siaraf. at Malaysia er billigere end Singapore og Indonesien, og formentlig i niveau med Thailand. 
Turistgeneraldirektøren bliver dog noget overrasket, da Stand By kan oplyse ham om, at en stor lokal Tiger øl på værtshotellet Park Royal i Penang koster ikke mindre end 40 Ringgit omkring 70 danske kroner. Det skal dog siges, at en øl på en af de lokale strandbarer kun koster 7 Ringgit, omkring 12.50 kr. ”Prisen på en øl på hotellet er alt, alt for høj. Jeg var i sidste uge på hotel i Kuala Lumpur og betalte 18 Ringgit for en Corona øl (omkring 32 kr.)Vi kan ikke bestemme priserne. Men jeg vil tage disse priser op med Hotelsammenslutningen i Malaysia ,” siger turistgeneraldirektøren.

LÆS DET STORE INTERVIEW MED MALAYSIAS TURISTGENERALDIREKTØR DATO KAMARUDDIN
SIARAF I STAND BY, JANUAR.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.