Verdens største havnefest i Hamburg


En havnefront på tre km med 500 boder. Fire stolte sejlskibe, festfyrværkeri, ballet o en lang række andre skibe. Sådan lyder opskriften, når Hamburg fra 11. til 13. maj fejrer Hamburg verdens største havnefødselsdagsfest. Blandt de prominente gæster ved Hamburgs 818. fødselsdag er de fire stolte sejlskibe “Sedov”, verdens største sejlskib, “Mir”, der regnes for verdens hurtigste, “Kruzenstern” og “Alexander von Humboldt”. Sejlskibene inviterer også interesserede ombord. Starten på havnefesten er en stor parade kl. 15.30. Her mødes sejlskibe, havnepramme, museums- og dampskibe, sejl- og motoryachter mellem Landungsbrücken og Fischmarkt.

Som et led i paraden opfører slæbepramme en ballet til valsetoner, og det hele kulminerer i et stort festfyrværkeri. Herefter går det løs med illumination af skibene om aftenen, fyrværkerier og stor folkefest på den tre kilometer lange havnefront med omkring 500 boder. I luften går det løs med bl.a. helikopteropvisning, ballonture og faldskærmsudspring.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.