Rapport: Bortfald af passagerafgift skaber vækst

I en rapport fra rådgivningsfirmaet COWI fastslås det, at den direkte effekt af den statslige passagerafgift på 75 kr. er på 530.000 – 670.000 passagerer. Dette tal er endda kun den direkte effekt. Herudover kommer nemlig de afledte effekter, som kan trække endnu flere passagerer med sig.
Afgiften er bl.a. blevet anklaget for at standse væksten i passagertallet i Københavns Lufthavn. Bl.a. de ellers aggressive lavprisselskaber vælger at flyve udenom København pga. passagerafgiften.
Et afgiftsstop vil også betyde, at der bliver skabt arbejde til 500 – 550 personer i selve lufthavnen. Heraf vil 350 arbejde med flyvning og check-in, mens de resterende jobs vil opstå i butikker og hos leverandører. Ligeledes vil en fjernelse af afgiften skabe flere jobs i landets øvrige lufthavne –  mellem 140 og 180 nye jobs. ”En forsigtig konklusion er, at de samlede beskæftigelseseffekter er på ca. 2 til 4 gange så meget som de direkte effekter,” lyder det i COWI-rapporten.
Regeringen og Dansk Folkeparti har tilkendegivet, at afgiften skal afvikles over en tre-årig periode og være helt væk i 2008.
(Berlingske Tidende, 7/1)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.