Jordskælv satte rejsebranchen i alarmberedskab

Et voldsomt jordskælv på ca. 8,7 på Richterskalaen ramte i går ramte et område i havet vest for den indonesiske ø Sumatra og satte de danske rejsebureauer i alarmberedskab. Langs kyster ved Det Indiske Ocean, herunder turistområder i Thailand, blev der udsendt tsunami-advarsler, som dog blev afblæst sent i aftes. Jordskælvet rammer Sydøstasien kun 3 måneder efter den altødelæggende tsunami den 26. december, hvor op imod 300.000 mennesker omkom.
Selv om Thailand ikke umiddelbart var i farezonen, opfordrede myndighederne her turister og lokale i Phuket-regionen til at komme væk fra kystområderne. Den thailandske regering har dog nu afblæst evakueringen.
Der menes at befinde sig mellem 1.500 og 2.000 danskere i området i øjeblikket.
Jan Vendelbo, salgs- og marketingschef for MyTravel-gruppen, der dækker Ving, Spies, Tjæreborg, Skibby og GateEleven: ”Vi sendte ganske kort tid efter tsunamivarslet vores personale ud til hotellerne for at hjælpe gæsterne i tilfælde af en katastrofe.” Den samme melding lød fra Star Tours presseansvarlige, Fie Sandfeld, som også understregede, at man hele aftenen fulgte situationen, belært af katastrofen den 26. december.
Også Udenrigsministeriet følger situationen tæt og er i konstant forbindelse med de danske ambassader i Sydøstasien.
(Berlingske Tidende, 29/3)

Skrevet af