Fortsat blålys fra Bluesky i Thailand

”Mogens Christensen” alias formentlig Benny Christensen, der først havde planer om en flyrute mellem Billund og Bangkok, har nu meddelt, at der i stedet skal flyves med rutefly. Men de danske chefer for de tre flyselskaber, han nu siger indgår i planen, kender hverken ham eller hans selskab, Blueskyholiday.Idet der er begrundet tvivl om, hvem ”Mogens Christensen” er, har Take Off forgæves bedt ”Mogens Christensen” om en kopi af hans pas med pasnummer og pasfoto – det samme har vi bedt om at se for hans pressechef, ”H.H. Tromme.”Take Off fik aldrig de ønskede papirer. I stedet kom nogle lange anonyme e-mails, underskrevet: ”Blueskyholiday, direktionen,” hvor der bl.a. blev spurgt:
”Hvorfor skulle vi udsende private dokumenter til dig (Take Off’s redaktør, red.)? Hvad ville så det næste blive: hvor mange mus der var gået i fælden den dag?”DUMME JOURNALISTER
Det er åbenbart også en mindre fornærmelse at stille spørgsmål til en udsendt pressemeddelelse. I hvert fald står der i seneste e-mail: ”Du kontaktede os efter vi havde sendt en presseinformation… Du ved jo godt, at vi ikke synes om dig, fordi vi helt og holdent forventer, at du ikke vil skrive den rigtige historie om os.”Og videre: ”Vi vil naturligvis nærlæse dine kommende artikler, og sende dem til Pressenævnet, hvor de sandsynligvis hører hjemme. Det må du endelig ikke tage som en trussel, men som en konstatering. Du er sikkert kendt derinde i forvejen sammen med Ekstra Bladet. Tilslut: jeg er hverken Tromme eller Mogens Christensen, men ansat her i firmaet, og jeg er træt af danske journalister, som mangler noget mellem ørerne.”Til Take Off’s spørgsmål om, at de danske afdelinger af flyselskaberne melder hus forbi, skrives der: ”Vi har ingen kontakter med de danske afdelinger. Vi er IKKE et dansk selskab og har vores kontakter udenfor Danmark.”NYT LIVSTEGN FRA BLUESKY
Forinden havde Take Off fået en pressemeddelelse fra Bluesky i Bangkok. Her oplyses det, at ”den stærk kritiske artikel i Ekstra Bladet omkring direktør Mogens Christensen og hans påståede meritter har ikke skadet vores rejsevirksomhed.”Blueskyholiday arbejder fortsat på at kunne åbne kontor i Billund Lufthavn i oktober… Billunds lufthavnschef Jørgen Krab Jørgensen siger til Take Off, at lufthavnen har modtaget papirerne – og at han ellers ikke har nogen kommentarer til referat i sagen.Videre i pressemeddelelsen fra Bluesky hed det, at firmaet har henlagt planerne om eget flyselskab. ”I stedet vil Blueskyholiday satse på øget samarbejde med bl.a. Swiss Airlines, Lufthansa og Singapore Airlines om transport af vores gæster til Thailand, Bali, Singapore, Kina, Australien, Malaysia og Japan.”Take Off sendte pressemeddelelsen til de tre nævnte flyselskaber i Danmark og spurgte, om de eller deres selskaber kendte noget til sagen. Salgsdirektør Allan Hoffery fra Singapore Airlines siger:
”Singapore Airlines har sammen med TV2 i BKK forsøgt at få pågældende frem i lyset. Spørgsmålet er, om han kan stoppes, idet han sælger rejser fra Thailand, men da han ikke er registreret hos myndighederne, bruger de nok det til at stoppe ham.”Country manager for Lufthansa Danmark, John Nielsen, siger: ”Lufthansa Danmark er ikke i kontakt med en turoperatør af det navn.”
Og salgsdirektør Pia Lind fra Swiss: ”Vi har intet med pågældende at gøre herfra. Det vil naturligvis interessere mig meget at høre, hvem i Swiss, han har talt med.”EN AF EKSTRA BLADETS GAMLE BEKENDTE
Ekstra Bladet skrev i juli bl.a.: ”en af Ekstra Bladets gamle bekendte, platuglen Benny Christensen alias den falske greve Mogens Schackenburg von Rewentlov og mange andre muntre typer, er igen på banen. Denne gang står Mogens Mølby Christensen, som han i øjeblikket kalder sig, angivelig bag luftkastellet Blueskyholiday.”
Ekstra Bladet skrev også, at før Benny Christensen forlagde residensen til Thailand, sad han i fængsel et år i Danmark.VREDE MOD TAKE OFF OG EKSTRA BLADET
Sidst i juli fik Take Off’s en mail fra pressechef H.H. Tromme fra Bluesky i Thailand. ”H.H. Trommes” ærinde var ”Take Off’s gengivelse af Ekstra Bladets artikel om koncernchef Mogens Christensen, BlueskyGroup, Thailand.”
Take Off citerede – naturligvis med kildeangivelse – uddrag af Ekstra Bladets artikel. ”Artiklen er så fuld af fejl, at den aldrig burde være trykt, skriver ”H.H. Tromme” uden at påpege en eneste fejl. Pressechefen meddeler også, at Ekstra Bladets artikel er blevet indbragt for Pressenævnet, ”og det samme vil Jeres artikel blive når muligheden byder sig.”
Den mulighed har så endnu ikke budt sig – i hvert fald har Take Off intet hørt fra Pressenævnet.

Skrevet af