Islandske Fons trækker sig ud af flyMe

Det islandske investeringsselskab Fons Eignarhaldsfelag, ejet af Palmi Haraldsson og Johannes Kristinsson, solgt hele dets andel i det svenske lavprisselskab flyMe. Det bekræftede Palmi Haraldsson over for avisen Morgunbladid.
Fons valgte at sælge hele sin aktiepost til den norske aktieselskab Cognition, hvis hovedaktionær er nordmanden Christen Ager-Hanssen.
Fons var indtil salget den største enkeltaktionær i flyMe med godt 20 pct. af aktiekapitalen.
Til Morgunbladid sagde Palmi Haraldsson, at de to ejere af Fons hellere vil bruges deres kræfter andre steder end på indbyrdes slagsmål i flyMe. Eksempelvis var det ikke lykkedes at blive enige om investeringer i det britiske selskab Astraeus, hvor man havde planer om at erhverve 51 pct. af aktierne. I stedet blev det til en drylease af to Boeing 737-300. Heller ikke flyMe’s opkøb af det litauiske luftfartsselskab flyLAL blev til noget.
Palmi Haraldsson ønsker ikke at oplyse, hvad han og Johannes Kristinsson har fået for deres aktier.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.