Malmø i krydstogtduel med KBH

Malmø vil konkurrere med København om den lukrative krydstogtindustri. Chef for Malmö Turism, Lars Carmén, holder til efteråret et seminar med 40 virksomheder og transportører for at høre deres produktideer – det kan blive starten på et krydstogtnetværk i Skåne.
Ifølge turistchefen gider krydstogtnetværket i København nemlig ikke lege med svenskerne.”Vi vil ikke bare tage os af “overflow,” vi vil være rederiernes foretrukne valg,” siger Lars Carmén.
Denne sommer har København haft anløb af 250 krydstogtskibe – kun ét har været i Malmø trods at havnene i Malmø og København er ét selskab (CM Port), at afstanden til lufthavnen i Kastrup er nogenlunde ens samt at der er godt med kajplads i Malmø, hvor der er for lidt i København.Adm. direktør for CM Port, Lars Karlsson, ønsker flere krydstogtskibe til Malmø: ”Krydstogtskibene giver København en indkomst på cirka 600 mio. DKK fra shopping, restaurantbesøg, havneafgifter, bunkring, osv.,” siger Karlsson og tilføjer:
”Om nogle år regner vi med 300 anløb i København/Malmø. Med en sådan ekspansion burde der være et marked i Sverige. Vi har to fremragende kajer i Malmø. Krydstogtrederierne har været her og har sagt OK.”Mange krydstogtskibe vælger København pga. nærheden til Københavns Lufthavn, der gør det nemt at skifte besætning og passagerer, skriver Øresundsbroens nyhedsbrev.”På den danske side er netværket Cruising Network Denmark, som med succes markedsfører København som krydstogthavn på det internationale marked. Malmö Turism har forgæves søgt et samarbejde med netværket,” siger turistchef Lars Carmén og fortsætter:


”Vi har tilbudt udflugter i Skåne for krydstogtturisterne og foreslået samarbejde på de store krydstogtmesser i USA, men ikke fået nogen respons.”

Skrevet af