Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

Det står ikke helt klart, hvem der har betalt hvad og hvor meget i handlen omkring salget af Maersk Air til de islandske ejere i Sterling, men ifølge Børsen i dag er det sælgeren, A.P.Møller, der har måttet punge ud. Og ikke køberen Sterling.“I forbindelse med salget, laver vi en spaltning af selskabet, der betyder at egenkapitalen flyttes med over i det ny selskab, der sælges til Sterling. Det efterlader det selskab, der ejer flyene med en meget lille egenkapital og et ret stort aktiv. Derfor er vi nødt til at gøre det på den måde,” siger bestyrelsesformand Bent Erik Carlsen til bladet.Flyflåden, som ffortsat ejes af Maersk Air er meget konservativt prissat og samles nu i Maersk Aircraft, indtil et salg til leasingselskab kan påbegyndes. Hos Sterlings ejere vil man ikke bekræfte Børsens udlægning, om at der er sendt et tre cifret millionbeløb med over til køberen, men blot sige “at man har gjort en god forretning.”

Skrevet af

x

Læs Også

Atter flyvninger til Bali

TURISME: Efter to dages lukning på grund af truende vulkanudbrud blev flytrafikken i går genoptaget. Skønsmæssigt 20.000 danskerne besøger årligt den indonesiske ø, blandt andet som led i asiatisk rundrejse.

Stand By i Norge skriver

Forsinkelser i norske lufthavne – ITG sælges i stumper – Trollstigen åbnes i dag – Ejer hele Beistostølen – Ryanair fik solidt overskud – USA indbringer Airbus for WTO – 11. september effekten aftager – slut med visumpligt til Vietnam.

Åbner postkontor på vulkan

Mens postkontorer i resten af verden nedlægges på stribe, har ø-gruppen Vanuatu gjort det modsatte.

HORESTA stifter ”nattelivsforening”

Organisationen vil gøre det mere trygt at gå i byen, og sikre bedre vilkår for beværtninger med natbevilling.

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Ryanair vil også forhandle med kabinepersonale

Lavprisselskabet har efter anerkendelsen af pilotfagforeningerne nu også valgt at anerkende kabinepersonalets faglige sammenslutninger.