Sikkerhedsregler koster taxfree salg


Passagererne i de europæiske lufthavne er forvirrede over de skærpede sikkerhedsregler, og det har ført til et fald i salget af toldfri varer. Ifølge European Retail Council er salget faldet med op til 40 % i en række europæiske lufthavne, siden de skærpede sikkerhedsregler blev indført. De nye sikkerhedsregler betyder bl.a. at man kun må medføre maksimalt 10 deciliter væske, når man passerer sikkerhedskontrollerne. Desuden betyder sikkerhedsreglerne, at de rejsende ofte må vente længere i kø i sikkerhedskontrollen, og derfor har kortere tid til at handle.

I Københavns Lufthavn har man indtil videre ikke kunnet konstatere et faldende salg. Det hænger blandt anet sammen med, at Kastrup har færre langdistanceruter end så mange andre EU-lufthavne.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.