Kastrup lukker bane efter ”near miss” situationer


Sikkerheden i Københavns Lufthavn i Kastrup bliver nu gået grundigt efter i sømmene. Det sker efter at fly to gange, på bare to måneder, har været tæt på at kollidere under start og landing.

I begge tilfælde opstod de farlige situationer der hvor en rullevej, V2, munder ud i lufthavnens ene startbane, 22 Left. Og i begge tilfælde var det et fly, som var på vej ned, hvor piloterne i sidste øjeblik opdagede, at de ikke havde fri adgang til landingsbanen, og derfor fløj tæt henover de afgående maskiner.

Ifølge Havarikommissionen for civil Luftfart er begge episoder i ”Kategori A”, som indikerer reel risiko for kollission. Københavns Lufthavn har i øvrigt haft en tilsvarende episode i september 2003.

Lufthavnsledelsen har nu forbudt starter fra bane 22 Left ved rullevej V2. Og forbuddet står ved magt, indtil Havarikommissionen og SLV kan konkludere, hvad der er gået galt i lufthavnen. Foreløbig retter mistanken sig mod dårlig kommunikation mellem piloterne og flyveledelsen, skriver B.T i dag.

Skrevet af