Magtkamp om bestyrelsespost i Finnair

FL Group, der ejer 22 % af finnair, gør nu et nyt forsøg på at få en plads i flyselskabets bestyrelse. Finnairs ejerkreds har tidligere forhindret at storaktionæren i FL Group, Hannes Smarasson, kunne komme ind i bestyrelsen, med den begrundelse at FL Group også besad store interesser i andre selskaber, blandt andet Sterling. Men nu stiller FL Group med den tidligere direktør i Icelandair, Sigurdur Helgasson, som kandidat.

“Han har en stærk erfaring fra industrien og har erfaring med opbygning af rutenetværk, hvor han for Icelandair var med til at opbygge selskabets netværk i Europa,” siger FL Group om deres nye kandidat.

Finnairs nuværende bestyrelse har endnu ikke leveret en reaktion på Fl Groups nye forsøg, men det ventes, at det finske flyselskab fortsat vil søge at hindre, at den islandske investeringsvirksomhed får mulighed for at påvirke selskabet gennem bestyrelsesarbejde.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.