Krydstogskibe gi’r penge i kassen

I alt kommer der ca. 420.000 turister til eller fra København med krydstogtskib, og langt de fleste kommer i højsæsonen, der begynder i maj og slutter til september.

I år anløber 286 krydstogtskibe København, og byen er dermed ved at blive et nordeuropæisk knudepunkt for de luksuriøse skibe med de pengestærke turister.

Beregninger fra Wonderful Copenhagen viser, at turisterne lægger omkring 800 mio. kr. i år ved at benytte byens restauranter, hoteller, butikker og forlystelser. Det er især englændere og amerikanere, der besøger København fra et krydstogtskib.

Også for Københavns Havn er skibene blevet en god forretning, da de betaler afgift efter vægt, og skibene er i gennemsnit blevet mere end dobbelt så store i løbet af de seneste fem år, forklarer marketing- og forretningsudviklingschef Arnt Møller Pedersen.

I de senere år, er der også kommet flere af de såkaldte turnarounds, hvor turister sejler ud fra København med krydstogtskibe eller ender deres rejse i København, hvorefter de flyver videre.

”Skibene bliver flere i antal, og de bliver større og større. Samtidig vokser antallet af turister i ’turnarounds’, og det tilsammen betyder, at omsætningen stiger til 800 mio. kr. i år. Det er en langsigtet satsning på krydstogtskibe, der nu bærer frugt”, siger informationschef Mette Dahl-Jensen fra WoCo.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.